Gravstenar som visar vem din närstående var och livet han eller hon levt

Hos Vilosten skapar vi unika och personliga gravstenar, där intressen och livsstil kan återspeglas både genom stenens form, genom personliga detaljer och genom fotografier. Nedan kan du se tre exempel på hur en gravsten från Vilosten kan utformas.

Lyft fram personligheten med gravering

En gravsten är ett vackert minnesmärke som kan dekoreras med både text och bild. Till höger visas våra teckensnitt och våra bilder till gravering, framtagna i samarbete med illustratören Agnes Danielsson.

Möjlighet finns också att komplettera gravstenen med en unik bild, ett eget teckensnitt eller en namnteckning. Du kan också välja till en sockel, blomsterlåda eller gravram. Kontakta oss så tar vi gemensamt fram ett förslag.

  • Gravering av 40 tecken ingår alltid

  • Välj mellan fyra olika graveringsfärger: vit, mörkgrå, silver eller guld

Tillverkade i Sverige

  • Istället för att såga gravstenar ur stenblock tillverkas Vilostens gravstenar av kompositsten, ett material som formges med värme. Det skapar unika gravstenar i former som inte varit möjliga tidigare.

  • Kompositstenen är porfri, vilket minskar risken för algpåväxt. Det är ett hållbart och stabilt material som varken bryts ned över tid eller påverkar miljön.

  • Vilostens gravstenar tillverkas i Tibro. Närheten ger oss möjlighet att anpassa modellerna efter dina önskemål.

  • Vilostens gravstenar väger mindre än en fjärdedel av vikten hos en natursten. Vid montering används GRO-fundament och syrafasta rostfria ståldubb avpassade för naturstenar, vilket gör monteringen säker. Med en sten från Vilosten behöver du aldrig oroa dig över att stenen faller och skadas.